Welk type fiets dien ik te kiezen?

En welke fiets past het beste bij mij?

Er zijn zoveel verschillende fietsen. Welke kunt u het beste nemen? Een gewone comfortabele stadsfiets met een rechtop zithouding of een toch meer sportievere stadsfiets. Of kiest u als klant voor een lichtere toer of  trekking fiets. Of wordt het … toch maar de elektrische fiets, omdat gewoon fietsen niet zo makkelijk meer gaat, vanwege niet alleen de leeftijd, maar ook om medische redenen of om langere reistijd te verkorten van waar u woont naar het werk. Ook is er gedacht aan de schoolgaande jeugd en aan de allerkleinsten. Om het u gemakkelijker te maken, vind u op deze pagina een korte omschrijving van de verschillende soorten fietsen met hun kenmerken, die we in onze winkel verkopen.

E-bike
Je fiets net als op een gewone fiets, maar de elektrische fiets geeft je bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker en comfortabeler wordt. Je krijgt als het ware een duwtje in de rug. Je fietst hierdoor niet alleen lichter en comfortabeler, maar je kunt ook gemakkelijker dat heuveltje of bruggetje op. En tegenwind dat is verleden tijd. Wilt u zorgeloos fietsen, dan kunt u binnen de 2 jaar fietsgarantie ook nog eens tot 5 jaar extra garantie afsluiten met uitzondering van de Bosch modellen.

Stadsfietsen
“Gewone” of sportievere stadsfietsen zijn niet alleen gemaakt voor de kortere ritjes, maar ook om in het weekend langere afstanden mee te fietsen. Ze zijn uitgevoerd met 3,5,7 en 8 versnellingen met of zonder vering in zadel of voorvork en met verlichting. Sommige fietsen zijn uitgevoerd met een praktische lage instap en hebben vele verstelmogelijkheden. De verlichting gaat via de naafdynamo of met batterijen. Waar de stadsfiets om bekend staat is de uitvoering met dichte kettingkast, waardoor deze fiets onderhoudsarm is. U kunt er mee naar het werk in zomer of winter, naar school, boodschappen doen of de kinderen naar school brengen. Kortom een echte duurzame ergonomische fiets voor dagelijks intensief gebruik.

Toer of trekking fiets
Sportief is de beste omschrijving voor een toer of trekking fiets. De toer of trekking fiets is sportiever of.. recreatiever! Licht lopend, lichtgewicht, duurzaam en met verlichting. Vaak is deze fiets uitgevoerd met meerdere versnellingsmogelijkheden van 24, 27 tot wel 30 versnellingen. De fiets heeft een kettingscherm en is uitgevoerd met of zonder vering in voorvork of zadel. Deze sportieve fietsen zijn kilometervreters voor dagelijks gebruik, in het weekend of voor een verre vakantie. U kunt er dus ook langere afstanden mee gaan fietsen. Door het lage gewicht zijn ze bij uitstel geschikt om makkelijk op de autodrager mee te nemen.

Kinder- en jeugdfietsen
Kinderfietsen zijn er in verschillende maten voor verschillende leeftijden. Voor kinderen van vanaf circa 3 jaar zijn er al fietsen bij ons in de winkel aanwezig. Ook hebben we stoere jongens en meisjesfietsen. Voor de jongens een BMX of een freestyle fiets om mee te stunten. En voor de meisjes leuke fietsjes met hippe kleuren en een mandje bij het stuur. Voor de schoolgaande jeugd hebben we ook verschillende andere modellen fietsen op voorraad.

Verzekering
Voor elke fiets, die u bij ons koopt, geldt, dat u er een zeer gunstige fietsverzekering bij kunt afsluiten. Mocht uw fiets gestolen worden of beschadigd raken, bent u in ieder geval goed verzekerd. U kunt de voorwaarden en mogelijkheden hiervoor alvast op de website van Unigarant bekijken.